Skal jeg betale skat af lottogevinster?

For et par uger siden berettede vi her på siden om en gigantisk lottogevinst, som blev vundet i det amerikanske Powerball lotteri. Gevinsten lød på fuldstændigt sindssyge 1,6 milliarder dollars, som blev fordelt blandt tre heldige vindere i staterne Florida, Tennessee og California.

De kunne således se frem til en gevinst på $533 mio. hver, og skulle alt jo være fryd og gammen, hvis det ikke lige var for en lille detalje: Der skal nemlig betales skat af lottogevinster i USA, og derfor må de tre vindere “nøjes” med $329 mio. Når gevinsterne er oppe i de højder, er det sikkert ikke noget, man græder alt for mange tårer over, men det er alligevel godt $200 mio. der er forsvundet, så helt ligegyldigt er det trods alt ikke.

Det bringer os til det indlysende spørgsmål om det samme kunne ske i Danmark, og her er svaret entydigt nej. For det første fordi gevinsterne endnu ikke har været så meget som tæt på at nå op på det niveau, og for det andet fordi der ikke skal betales skat af lottogevinster i Danmark.

Hvorfor skal jeg ikke betale skat af lottogevinster?

Grunden til denne fine detalje ved at spille lotto i Danmark, skal du finde i Spilleloven, som blev indført tilbage i 2012. Den satte alle former for spil om penge i system og gav dig som spiller en række fordele (og nogle få ulemper). Den største fordel for dig som spiller er muligvis den at alle gevinster er skattefri, så de gevinster, du henter hjem, er 100% dine, og du får altså ikke noget girokort ind ad brevsprækken på et senere tidspunkt.

Det gælder uanset gevinstens størrelse, så hvis det bliver dig, der rammer den jackpot på 120 mio. kroner, som Euro Jackpot spillet kan byde på til en enlig vinder denne fredag, så får du 120 mio. kroner ind på kontoen. Det samme gælder, hvis det en dag bliver dig, som slår rekorden på lidt over en halv milliard kroner.

Det gælder i øvrigt også, uanset hvilke andre former for spil, du skulle få lyst til at prøve kræfter med. Så længe spiludbyderen har den nødvendige licens fra Spillemyndigheden, så er det lige meget om du spiller på fodboldkampe, poker eller casinospil. Dine gevinster vil altid være skattefri.

Hvilke andre fordele giver Spilleloven mig?

Spilleloven blev lavet med det formål at gøre spillemarkedet, og i særdeleshed den online del af det, mere overskueligt og sikkert. Derfor giver den dig, udover skattefri gevinster, sikkerhed for, at alt går ordentligt for sig.

Det gælder på alle områder fra behandling af dine persondata og pengeoverførsler og naturligvis til at selve spillet foregår retfærdigt. Når du ser Spillemyndighedens logo på en spiludbyders hjemmeside, er det din garanti for at alle disse ting er overholdt – og at dine gevinster er skattefri.

Den sidste ting, som Spilleloven betyder for dig som spiller, er at Danske Spil er de eneste, som har ret til at udbyde spil, som udelukkende er baseret på held. Så hvis du vil spille lotto – online eller fra kiosken – så er det Danske Spil, som står for det. Opret din spillekonto hos Danske Spil i dag, og vind den store gevinst allerede i weekenden.

God fornøjelse!

Skal jeg betale skat af lottogevinster?
3.4 (68.57%) 7 Stemmer

Del med venner....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest